Alltomfrontline
Facebook
Instagram

FRÅGOR & SVAR

Varför kan man hitta loppor på sin hund 2 dagar efter att den behandlats med Frontline?

Det är inte ovanligt att man hittar loppor på sitt djur långt efter att behandlingen har utförts. Det kan ta upp till ett dygn innan loppan på ett Frontline behandlat djur dör och eftersom djuret hela tiden utsätts för nya loppor i olika stadier så kan det ta flera månader innan alla lopporna har utrotats. Det är då väldigt viktigt att vara tålmodig och inte sluta med behandlingen förrän alla lopporna är borta.

Kan jag bada min katt efter behandling?

När man först behandlat djuret med Frontline så bör det inte badas på 48 timmar. Behandlingen har visats sig vara effektiv trots att hunden eller katten tvättats upp till 3 gånger under loppet av en behandlingsperiod, men tvättar man djuret oftare än så förkortas effekten av Frontline.

Får jag gå ut med hunden i regnet efter en behandling?

Om det regnar efter att du har behandlat din hund eller katt med Frontline så rekommenderas du att hålla hunden eller katten inne åtminstone 1-2 timmar efter behandlingen, tills applikationsområdet torkat och medlet hunnit tränga ner i huden.

Behöver man ha handskar när man behandlar med Frontline?

Handskar behövs bara när vid behandling av Frontline Vet Spray. Annars räcker det att bara tvätta händerna ordentligt efteråt. Barn bör däremot inte klappa eller krama djuret när det nyligen har behandlats. När applikationsområdet är torrt igen kan djuret behandlas som vanligt. Applicera därför helst Frontline på kvällen så att medlet får natten på sig att torka.

Hur kommer det sig att jag hittar fästingar på min katt trots att jag har behandlat med Frontline?

Frontline har en dokumenterad god effekt mot fästingar och i upp till 95% av fallen så dör fästingen inom 48 timmar. Men om man letar efter fästingar på djuret varje dag så kan man ibland hitta några som fortfarande är vid liv. Detta för att de förmodligen inte hunnit utsättas för den aktiva substansen Fipronil tillräckligt länge, eller i tillräckligt hög dos för att dö av det.

Vad ska man göra med fästingarna när de har lossnat från katten?

Om man skulle hitta fästingar i djurets päls så är det alltid bäst att avlägsna dem även om djuret redan är behandlat mot fästingar. Ta då bort fästingen med en pincett och spola exempelvis ner den i toaletten.

Kan man behandla mer frekvent än var 4 vecka?

Det har inte gjorts några studier på vad som händer om man behandlar med Frontline oftare än var fjärde vecka. Om du vill behandla oftare bör du först rådgöra med en veterinär.

Kan man använda Frontline på andra djur än hundar och katter?

Frontline är specifikt utvecklat för hundar och katter och bör därför endast användas på dessa. Obs! Frontline ska inte användas på kaniner.

Jag är gravid. Kan jag behandla mitt husdjur med Frontline?

Det finns inga kända hälsorisker förknippade med att applicera Frontline under graviditet. Det är dock praxis att undvika direktkontakt med alla kemikalier under graviditet och därför föreslår vi att du varken administrerar produkten själv eller hanterar husdjuret tills pälsen/huden är fullständigt torr. Om du som är gravid är den enda som kan applicera Frontline på ditt husdjur föreslår vi att du använder handskar och tvättar händerna med tvål och vatten efter applikation.

Hur länge bör jag vänta med att hantera mina husdjur efter att jag applicerat Frontline?

Behandlade djur bör inte hanteras förrän applikationsstället/pälsen har torkat. Detta gäller även för barn, vilka inte bör tillåtas att leka med behandlade djur förrän applikationsstället/pälsen har torkat. Det rekommenderas därför att behandla ditt djur under tidig kväll. Nyligen behandlade djur bör inte sova med sina ägare, särskilt inte barn.

Om jag får en fästing kan jag använda behandlingen på mig själv?

Nej. Frontline är endast licensierat för användning på hundar och katter. Om du hittar en fästing på dig själv och är orolig ska du kontakta din läkare för vidare rådgivning.

Jag har allergier. Kan jag använda behandlingen på mina husdjur?

Människor med känd överkänslighet mot insektsbekämpningsmedel eller alkohol bör undvika kontakt med produkten.
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta | Data Privacy
Boehringer Ingelheim