Alltomfrontline
Facebook

5 POPULÄRA KATTRASER I SVERIGE

Funderar du på att skaffa en katt? Då finns det en hel del saker du borde tänka på först. Vilken typ av personlighet har de? Är de bra med barn? Hur länge lever dem? Vi har samlat information om de 5 mest populära kattraserna i Sverige för att svara på just dessa frågor och många, många fler!
Ragdoll

Ragdoll

Vikt: Honor: 4-7 kg, Hanar: 5-9 kg.
Livslängd: 12-17 år.

Ragdoll-katten har ett stort lugn och tålamod. Lägg till att de är kärleksfulla, så blir det inte mycket mer barnvänligt. Läs mer om ”trasdockan” här!
Läs mer
Maine coon

Main Coon

Vikt: Honor: 4-7 kg, Hanar: 6-11 kg.
Livslängd: 9-15 år.

Vill du ha en bjässe till katt som är vänlig och ömsint? Ja, då kanske en Maine coon är något för dig. Läs mer om ”the gentle giant” här!
Läs mer
Sibirisk katt

Sibirisk katt

Vikt: Honor: 4-6 kg, Hanar: 5-9 kg.
Livslängd: 9-15 år.

”Deras hemland må vara kallt, men deras hjärta är varmt”. Precis som ragdolls och Maine coons är de fantastiska med barn.
Läs mer

 

Norsk skogskatt

Norsk skogskatt

Vikt: Honor: 3-6 kg, Hanar: 5-10 kg.
Livslängd: 12-16 år.

Tackar inte nej till kli mellan öronen, men är mer självständig än andra kattraser. Är det något som kan passa dig kan du läsa mer här!
Läs mer
Helig birma

Helig Birma

Vikt: Honor: 3-5 kg, Hanar: 4-7 kg.
Livslängd: 12-16 år.

En vänlig och mytomspunnen äventyrare. Deras fantastiska ögon sägs komma från en blåögd burmesisk gudinna. Läs mer om den blåögda birman här!
Läs mer
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta
Boehringer Ingelheim