Alltomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Lär dig mer om hur loppangrepp kan påverka ditt husdjur.

Om loppangrepp hos ditt husdjur inte behandlas i tid kan de medföra mer än bara kliande bett. När ditt husdjur har drabbats av loppor kommer du i allmänhet snabbt att bli medveten om detta, eftersom lopporna snabbt också flyttar in i vardagsrummet och lämnar efter sig kliande röda bett även på hushållets övriga medlemmar.

Din hund eller katt kommer sannolikt också att börja klia sig och bita i pälsen för att komma åt de irriterande bett som lopporna ger upphov till. Det är inte bara på kort sikt som loppbett är något som du som husdjursägare verkligen vill undvika.

Har du hört talas om loppallergi?

För vissa husdjur kan det räcka med ett enda loppbett för att loppallergi ska utlösas. Det är loppans saliv som djuret utvecklar överkänslighet mot. Loppallergi är en av de vanligaste allergiska hudsjukdomar som drabbar hundar.

Även katter kan drabbas av loppallergi

Katter är bättre på att dölja att pälsen är full av loppor. De kanske tvättar sig lite oftare, men det kan vara svårt att avgöra om de gör det mer än vanligt. Katter med loppallergi reagerar så kraftigt med våldsam klåda så att du som ägare snabbt kommer att inse att någonting är fel. Den starka reaktionen orsakas av kattens immunsystems överreaktion på loppans saliv.

Symtom på loppallergi?

Loppallergi kan drabba både hundar och katter, som kommer att klia, bita och slicka där det kliar. Förändringar av pälsen kommer snabbt att kunna konstateras och ofta medför loppallergi även pälsförlust.

Huden kan dessutom vara uppenbart irriterad och röd. När ditt husdjur väl har utvecklat loppallergi är det en livslång sjukdom. Därför är förebyggande behandling mot loppor viktig.

Om du misstänker att ditt husdjur har drabbats av loppallergi ska du kontakta din veterinär. Medicinsk behandling kan vara nödvändig för att lindra symtomen.

Loppor kan orsaka bandmaskar och anemi

Loppor kan även överföra bandmaskar, som ofta ses vid de rörliga lederna runt husdjurets ändtarmsöppning, direkt i avföringen eller där ditt husdjur precis har legat.

Loppangrepp kan medföra anemi

Om ditt husdjur har angripits av många loppor kan detta i sällsynta fall orsaka anemi. Hundvalpar, kattungar och djur som lider av någon annan sjukdom är särskilt utsatta. Om du behandlar ditt husdjur förebyggande mot loppor behöver du inte oroa dig för några följdsjukdomar.

Välj den produkt som bäst möter era behov. Du hittar inspiration här.

Loppor kan leda till följdsjukdomar hos ditt husdjur!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta | Data Privacy
Boehringer Ingelheim