Alltomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

SE UPP! Sommaren kan vara farlig för ditt husdjur!

Här kan du läsa om vilka 5 faror du ska vara extra uppmärksam på som hund- eller kattägare. Sommaren är en underbar tid för oss och våra älskade husdjur, men sommarmånaderna innebär även att vi ska vara mycket mer vaksamma när våra husdjur vistas i den annars så vackra sommarnaturen. Med denna checklista med 5 dolda faror klarar du sommaren lätt:
  • Se upp för naturens giftiga växter. Det finns otroligt många giftiga växter – i såväl skogar och parker som i våra egna trädgårdar. Dessa kan orsaka allt från magont till svåra förgiftningar, som kan leda till bestående men. Här kan du läsa mer om vilka giftiga växter du ska hålla ett öga på.
  • Se upp för värmen, både inom- och utomhus! Ditt husdjur får aldrig lämnas i den stekande solen eller i en glödhet bil. Sommardagar kan det snabbt bli 50 grader i bilen, även om den står i skuggan och med ett fönster på glänt. Hundar och katter kan inte svettas som vi människor och därför kan konsekvenserna bli mycket allvarliga om ditt djur lämnas i bilen.
  • Se alltid till att ditt husdjur får tillräckligt med vätska i värmen. Värmeslag hos djur är enklare att förebygga än att behandla. Stora mängder kallt, friskt vatten och skugga är det som gäller – såväl inne- som utomhus. Om du misstänker att ditt husdjur har drabbats av värmeslag ska du omedelbart uppsöka veterinär!
  • Se upp för insekts- och fästingbett! Ditt husdjur riskerar att bli stucket under sommaren och ofta är det de mjuka trampdynorna som utsätts om det ligger en slö geting eller humla på marken. I det allra flesta fall kommer ditt husdjur att få ont, men det kommer att vara ganska ofarligt. I sällsynta fall kan dock insektsbett medföra blödningsstörningar eller livshotande anafylaktisk chock, som även vi människor kan drabbas av. Fästingar gästar ofta våra husdjurs hud under sommarmånaderna. Fästingbett kan medföra svåra besvär och långvariga följdsjukdomar. Därför rekommenderar vi att du förebygger fästingbett med ett korrekt preparat.
  • Se upp för de farliga algerna i vattnet. Om du är hundägare är det bäst att du inte låter din hund bada i eller dricka vatten där du kan se att alger förekommer. Alger kan vara mycket giftiga för både djur och människor. Det är främst blågröna alger som dyker upp på vattenytan varma somrar. Deras gift påverkar levern och du kan uppleva symtom som slöhet, kräkningar och diarré. Uppsök veterinär om du misstänker att din hund har blivit förgiftad.
När du är förberedd på sommarens dolda faror kan du slappna av och njuta av den tillsammans med ditt husdjur.

5 goda råd i sommarvärmen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta | Data Privacy
Boehringer Ingelheim