Alltomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

SE UPP SÅ ATT DITT HUSDJUR INTE ÄTER DESSA 10 GIFTIGA VÄXTER!

Den svenska naturen är fantastiskt frodig, men det finns växter som ditt husdjur inte bör stifta närmare bekantskap med. Hundar och katter har ingen aning om vilka växter som är giftiga och därför bör du vara vaksam denna tid på året.

Undvik magont och förgiftning

Många är inte medvetna om det stora antal giftiga arter som växer och trivs i den svenska naturen och hemma i våra trädgårdar. Vissa av de giftiga växterna kan ge ditt husdjur lite magont, medan andra är så giftiga att de kan medföra förgiftning och svåra följdsjukdomar.

SE UPP – DE 10 MYCKET GIFTIGA PLANTORNA

  1. Liljekonvalj (och många andra liljor)
  2. Belladonna
  3. Sprängört
  4. Julros
  5. Gullregnv
  6. Tulpaner (och andra lökväxter)
  7. Spikklubba
  8. Änglatrumpet
  9. Fingerborgsblomma
  10. Äkta stormhatt

SE UPP FÖR LOKASLÄKTET OCH VILDPALSTERNACKOR!

Båda dessa växter finns på många olika ställen i naturen och är giftiga redan vid beröring. Saften från växterna kan orsaka utslag, klåda och brännskadeliknande sår. Det finns mellan 100 och 200 giftiga växtarter ute i naturen. Här kan du se en mer komplett lista och även läsa om de olika förgiftningstyperna.

Misstänker du att ditt husdjur har blivit förgiftat?

Om du misstänker att ditt husdjur har blivit förgiftat ska du uppsöka veterinär. Det är en stor fördel om du kan informera om vad din hund eller katt har ätit och i hur stora mängder.

OBS – Dessa giftiga växter får ditt husdjur INTE äta!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta | Data Privacy
Boehringer Ingelheim