Alltomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

10 frågor och svar om loppor

1. Är loppor och kattloppor samma sak?

Du har kanske stött på ordet ”kattloppor”. Kattloppor är mycket vanliga i Sverige, och till skillnad från vad namnet antyder trivs de även på hundar.

2. Kan min hund eller katt ha fått med sig loppor hem från pensionatet?

Ja, tyvärr är det vanligt att ditt husdjur tar med sig nya gäster hem efter en pensionatvistelse. Följ vår vägledning för att bli av med lopporna, och kom ihåg förebyggande behandling mot loppor nästa gång ditt husdjur ska passas.

3. Min katt har rivit ner ett fågelbo, kan den ha fått loppor?

Ja, det är mycket möjligt att lopporna från fågelboet har hoppat på din katt.

4. När är det högsäsong för loppor?

Lopporna lever hela året, men högsäsongen börjar på sommaren och varar till november. Vi rekommenderar dock att behandla förebyggande mot loppor året om.

5. Förebyggande av loppor hos hund och katt?

Det är enkelt att förebygga en loppinvasion. Vår populäraste produkt är Frontline Comp, som finns för både hundar och katter. Produkten både förebygger och behandlar mot fästingar, loppor och löss.

Som husdjursägare undviker du därmed de många problem som loppor för med sig – du behöver bara komma ihåg att upprepa behandlingen var fjärde vecka, som rekommenderat. Om du har hund är det också viktigt att du använder rätt preparat för behandling mot loppor, eftersom det finns för hundar i olika viktklasser.

6. Hur används Frontline Combo Vet?

Frontline Combo Vet kommer i en pipett, som är mycket lättanvänd. Det är viktigt att produkten påförs på ett ställe djuret inte kommer åt med tungan. Därför rekommenderar vi att du droppar pipettens innehåll i djurets nacke.

Detta görs genom att du skiljer på pälsen med fingrarna, så att huden är synlig, och därefter tömmer pipetten på huden. Du kan se vår behandlingsvägledning här: https://www.alltomfrontline.se/parasitpreparat/frontline-comp

7. Kan loppor smitta min katt med andra sjukdomar?

Loppor överför i allmänhet inte andra sjukdomar, men de kan smitta katter med bandmask, och skulle det hända bör katten behandlas.

8. Bör jag uppsöka veterinär om mitt husdjur har loppor?

I allmänhet är loppor inte så farliga för ditt husdjur, men de kan ge upphov till stora besvär för din hund eller katt. Därför är det viktigt att du tar itu med problemet, och kommer till rätta med lopporna så snart som möjligt.

Om du inte kan bli av med lopporna kan du alltid be din veterinär eller våra återförsäljare om råd. Du hittar din närmaste återförsäljare här: https://www.alltomfrontline.se/koep-haer

9. Hur ser loppans avföring ut?

Om du är osäker på om din hund eller katt har loppor eller inte, men hittar brunaktiga fläckar på golvet, är chansen stor att det är avföring från loppor. Kontrollera därför ditt husdjurs päls för loppor.

10. Mitt husdjur har fått loppor, vad gör jag?

Börja med att lokalisera problemet och behandla ditt husdjur med ex. Frontline Comp, som dödar fästingar, loppor och löss. Därefter är det dags för en rejäl storrengöring av ditt hem. Kom ihåg att upprepa ditt husdjurs behandling var fjärde vecka.

10 frågor och svar om loppor

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta | Data Privacy
Boehringer Ingelheim