Alltomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

REDO FÖR FÄSTINGAR?

Äntligen är våren här! Vädret blir mildare och dagarna ljusare – till stor glädje för både människor och djur. Kanske känner du för att gå på långpromenader med din hund, och om du har en utekatt börjar den kanske vandra runt under längre tidsperioder.

När är det fästingsäsong?

När temperaturen har passerat sju grader trivs fästingarna alldeles utmärkt, och de små blodsugarna är på jakt efter blod hos en ny "värd". Därför är det vanligtvis också i mars månad som fästingsäsongen officiellt startar.

Var håller fästingarna till?

Om du bor utanför städerna kanske du och din hund eller katt ofta rör er i skogen, eller promenerar i markerna längs ån. Du är kanske därför mer observant på om du eller ditt husdjur har angripits av fästingar, eftersom du tillbringar tid i en miljö som fästingarna naturligt trivs i.

Du som bor i en stad tänker kanske ”här är det långt till fästingarna”, men det är dessvärre inte sant. Det är korrekt att den största koncentrationen av fästingar finns i skogar, buskage och högt gräs, men fästingar trivs också alldeles förträffligt i parkernas och villaområdenas gröna gräsmattor.

Visste du att det går alldeles utmärkt att skydda din hund eller katt under fästingsäsongen?

Det är fullt möjligt att skydda våra fyrbenta husdjur mot fästing- och loppbett under fästingsäsongen. Det enda du behöver göra för att skydda ditt husdjur mot de blodsugande krypen är att behandla det var fjärde vecka – så länge det är fästingsäsong.

Om du verkligen vill slippa oroa dig för att din hund eller katt ska drabbas av fästingar eller loppor är det en bra idé att påbörja behandlingen redan idag.

Du hittar mer information om våra produkter här eller få rådgivning hos våra många återförsäljare runt om i landet. Du hittar din närmaste återförsäljare här.

ÄR DU REDO FÖR VÅRENS FÄSTINGAR?

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta | Data Privacy
Boehringer Ingelheim