Alltomfrontline
Facebook
Instagram
Kontakt

Personlighet: Energisk och entusiastisk
Egenskaper: Modig och stark
Mankhöjd: Tik: 33-38 cm, Hane: 36-41 cm
Vikt: Tik: 11-15 kg, Hane: 13-17 kg
Färger: Fawn, röd, vit, svart, blå eller någon av dessa färger kombinerat med vitt.
Livslängd: 12-14 år
Allergivänlig: Nej


Egenskaper & Personlighet - Hur är en Staffordshire bullterrier?

Bullterriern har inte världen bästa rykte och vid första anblick kan den se tuff och hård ut med sin muskulära kropp, intensiva blick och stolta hållning. Men döm inte boken efter dess omslag, för i själva verket är rasen generellt sett en känslig och kärleksfull kompanjon som hellre leker än slåss.

De är väldigt snälla mot främlingar och barn, och är tack vare sitt tålamod och kärlek en fin familje- och sällskapshund. Rasen har till och med fått smeknamnet ”nanny dog”.

Att se en hund den inte känner igen kan i vissa fall göra bullterriern beskyddande. För att minimera problemet med andra hundar och bygga en tillit och trygghet i dessa situationer är det väldigt viktigt att bullterriern får socialisera i tidig ålder med så många främmande hundar som möjligt.

Som första hund är det än bättre idé att ta hand om en mindre eller mer lättränad hund som bichon havanais eller labrador. Staffordshire bullterriers mår bäst av att ha en självsäker husse eller matte som är konsekvent och strikt, utan att för den sakens skull vara mindre kärleksfull.

Historia & Ursprung
Staffordshires kommer från rasen bulldog, som troligen ska ha mixats med Manchester terriers för att den nya rasen tillslut skulle komma fram.

De avlades på tidigt 1800-tal för att vara snälla och tillgivna mot människor – men mindre, snabbare och mer vildsinta i ringen där de användes som kamphundar. Det är ett arv som finns kvar till viss del, därav vikten att de får socialisera sig i tidig ålder för att vänja sig vid att känna en trygghet och tillit till andra hundar.

Päls & Pälsvård
Staffordshires bullterriers har kort och len päls som ligger tätt mot huden. De fäller en gång om året och övriga tiden är fällningen minimal.

De behöver sällan badas annat än när de blivit smutsiga eller luktar illa. Då bör man använda ett schampo av hög kvalite som passar just din hund.

Om de trotts sin korta och täta päls skulle få fästingar, loppor eller löss har vi tagit fram parasitmedel som får bort parasiterna inom 48 timmar. Vi har även en fästingborttagare som är utvecklad i samarbete med veterinärer.

Staffordshire bullterrier

Staffordshire Bullterrier

 

Facebook
Instagram
Kontakt
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. +45 39 15 88 88 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta | Data Privacy
Boehringer Ingelheim