Alltomfrontline
Facebook

Har du en katt som mest gillar att mysa och pysa i soffan? Då behöver du förmodligen också klippa klorna med jämna mellanrum så att de inte växer in i trampdynan och skadar katten. Här får du tre tips på hur du gör klovården till en så bra upplevelse som möjligt för både dig och din katt.

1. Ha rätt utrustning
Det finns olika typer av klotänger och -saxar tillgängliga och vad som är bäst är en smaksak. Det viktigaste är att tången eller saxen klipper av klospetsen med ett enda klipp.

2. Invänta rätt tillfälle
Det är ingen idé att försöka klippa klorna när din katt är som mest vaken och lekfull. Vänta tills katten är kelig, avslappnad och bekväm med att bli hanterad. Kom ihåg att katter hatar att bli överraskade och föredrar långsamma, mjuka rörelser. Försök att ge tassarna lite massage innan du klipper klorna.

3. Använd rätt teknik
När din katt är van vid att du rör tassarna, tryck försiktigt på trampdynan så att du kan se klorna ordentligt. När klon är ute ska du leta efter pulpan, den rosa delen som innehåller nerver och blodkärl, för att se var du inte ska klippa! Detta är givetvis enklare på en katt med vita klor än på en katt med mörka. Håll klipparen halvvägs mellan den rosa delen och spetsen på klon i en vinkel på ungefär 45° och klipp kraftfullt. Klipp inte närmre pulpan än ca 2 mm.

tassar

Det är ingen idé att försöka klippa klorna när din katt är som mest vaken och lekfull.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark A/S | Box 467 | SE-201 24 Malmö | Tel. 040 23 34 00 | AH.nordics@boehringer-ingelheim.com | Sidkarta
Boehringer Ingelheim